INFORMACIJE O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV IN POLITIKA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV 

Z vašimi osebnimi podatki ravnamo v skladu z zakonodajo, pošteno, varno in za vas pregledno. Zavedamo se svoje odgovornosti, ker ste nam osebne podatke zaupali. V nadaljevanju so navedene vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in pravic.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je lastnik spletne trgovine www.ortana.si:

ORTANA,  trgovina z ortopedskimi in medicinskimi pripomočki d.o.o,

Gorenjska c. 33C, 4240 Radovljica.

Odgovorna oseba: Ines Stanonik

Davčna številka: SI56900791

Matična številka: 5897335000

Telefon: 04 531 47 11, 041 489 595

Epošta: ortana@siol.net

Trgovina ORTANA se zavezuje k ščitenju zasebnosti uporabnikov spletne trgovine www.ortana.si ter k skrbi za optimalno tehnološko podporo tej varnosti (ZVOP-1 in GDPR).Prenos vseh osebnih podatkov je zaščiten z varnim SSL protokolom.

Kako in zakaj pridobivamo osebne podatke?

Kadar opravite nakup v spletni trgovini:


Če nakup opravite brez prijave v svoj uporabniški račun, obdelujemo le tiste podatke, ki so nujno potrebni za izvedbo vašega naročila (sklenjene pogodbe o nakupu): ime, priimek, naslov za dostavo, podatke o naročenem izdelku in plačilu ter telefonska številka in e-naslov, da vas lahko obveščamo o prejemu in obdelavi naročila. Brez teh podatkov, naročila ne moremo izvesti. Teh podatkov, razen za primer vaše morebitne reklamacije, ne obdelujemo za noben drug namen, smo jih pa na podlagi davčnih predpisov dolžni hraniti še 10 let po izdaji računa za naročen izdelek.

Če nakup opravite kot registriran uporabnik spletne trgovine www.ortana.si, podatke o vaših naročilih hranimo tudi v vašem uporabniškem profilu in jih do vašega preklica uporabljamo za spodaj navedene namene na spodaj navedenih pravnih temeljih (Podatki registriranih uporabnikov).

Podatki registriranih uporabnikov:

Z registracijo na spletni strani www.ortana.si z nami sklenete pogodbo o zagotavljanju storitev registriranim uporabnikom. S tem pridobite pravico do uporabe svojega uporabniškega profila, kjer se shranjujejo naslednji podatki:

 • podatki, ki nam jih sami posredujete ob registraciji ali kasneje ob dopolnjevanju profila;
 • če se registrirate z uporabo svojega Facebook ali Google+ računa, podatki, ki nam jih posreduje Facebook oziroma Google (zgolj e-naslov in uporabniško ime), in podatki, ki nam jih sami posredujete;
 • podatki o vaših nakupih, ki jih opravite kot registriran uporabnik;

Podatke iz vašega profila uporabljamo:

 • za avtomatsko izpolnjevanje podatkov o naročniku (ni vam treba vsakič znova izpolnjevati podatkov o naslovu za dostavo – lahko shranite tudi več naslovov in ob oddaji naročila samo izberete, na katerega želite prejeti naročeni izdelek – kadarkoli lahko dodate nov naslov, spremenite ali izbrišete starega);
 • za to, da vam lahko prikazujemo zgodovino vaših nakupov, kar vam olajša naročanje izdelkov, ki jih večkrat naročate;
 • da vam lahko pripravimo prav posebne ponudbe, ugodnosti in akcije, ki jih po e-pošti ali na domač naslov ponudimo samo registriranim uporabnikom s podobnimi nakupnimi navadami (če nam to ob registraciji ali kasneje posebej dovolite; dovoljenje lahko kadarkoli v uporabniškem profilu tudi enostavno prekličete);
 • da lahko izvajamo interne raziskave in analize, ki nam omogočajo, da zagotovimo čim kvalitetnejšo in čim ugodnejšo ponudbo v spletni trgovini za vse kupce.

V storitvi “Svetovanja”

Zbirajo se elektronski naslov, ime in priimek ter sporočilo uporabnika. Te podatke uporabljamo izključno za to, da vam lahko zagotovimo svetovanje in jih nikakor ne povezujemo z vašimi nakupi ali vašim uporabniškim profilom.

Kadar nad kontaktnim obrazcem ni navedeno izrecno opozorilo, da svetovanje izvaja zunanji izvajalec, bomo te podatke le izjemoma posredovali zunanjemu izvajalcu, da vam v našem imenu odgovori. V takšnih primerih imamo z zunanjim izvajalcem sklenjeno ustrezno pogodbo o obdelavi podatkov, s katero se zunanji izvajalec zaveže, da bo izvajal ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov pred dostopom nepooblaščenih oseb. Zunanji izvajalec bo vaše osebne podatke uporabljal izključno za namen svetovanja.

Kadar je nad kontaktnim obrazcem navedeno izrecno opozorilo, da svetovanje izvaja zunanji izvajalec, trgovina www.ortana.si, ORTANA d.o.o., nastopa izključno kot obdelovalec podatkov, saj jih v imenu in za račun zunanjega svetovalca izključno zbira in mu jih posreduje. Trgovina je v tem primeru zgolj vstopna točka za komunikacijo s ponudnikom storitve. Ko podatke prejme zunanji izvajalec, Trgovina ORTANA nad njimi nima več nadzora. Vsekakor je tudi zunanji izvajalec dolžan spoštovati veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in vaših podatkov ne sme obdelovati za druge namene kot za svetovanje, razen če ste v druge namene obdelave izrecno privolili oziroma takšno obdelavo določa zakon. Vsi dodatni podatki, ki jih uporabniki storitve “Svetovanja” na kakršenkoli način prostovoljno posredujejo zunanjim izvajalcem (na primer naslov ali telefonska številka), so stvar obravnave in varovanja s strani tega zunanjega izvajalca.

Novičnik www.ortana.si (prijava na elektronsko posredovane novice):
Na prejemanje e-Novičnika se lahko naroči kdorkoli, tako da:

 • v prijavni obrazec na spletni strani ali na Facebook strani www.ortana.si vnese svoj e-naslov;
 • ob registraciji uporabniškega profila označi kljukico v polju “Prijava na e-novice”.

Naročnikom na e-Novičnik bo Trgovina ORTANA na elektronski naslov pošiljala novice, obvestila o novih produktih, morebitnih posebnostih v zvezi s poslovanjem in aktualnih akcijah ter posebnih ponudbah.

Osebne podatke lahko Trgovina ORTANA obdeluje za namen pošiljanja e-Novičnika do preklica s strani uporabnika.

Od prejemanja e-Novičnika se lahko prejemnik kadarkoli odjavi na način, opisan v posamezni e-novici oziroma tako, da pošlje e-sporočilo na info@ortana.si ali pisno odjavo na naslov: Trgovina ORTANA, Gorenjska c. 33c, 4240 Radovljica, registrirani uporabniki pa tudi v svojem uporabniškem profilu.

Ob obisku spletne strani:


Na spletni strani www.ortana.si uporabljamo spletne piškotke. Nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani in njenih osnovnih funkcionalnosti, vam na računalnik naložimo takoj, ko na stran vstopite. Nekatere druge piškotke, vam naložimo le, če se s tem izrecno strinjate tako, da kliknete na potrditveno okence. 

Posredovanje podatkov tretjim osebam

Trgovina ORTANA brez izrecne predhodne privolitve uporabnika ne bo razkrila njegovih osebnih podatkov tretji osebi, razen:

 • v primeru, ko je to potrebno zaradi skladnosti s pravnimi obveznostmi, ki jih ima Trgovina ORTANA (npr. Finančni upravi in drugim državnim organom na njihovo obrazloženo pisno zahtevo v zvezi s konkretnimi postopki),
 • zunanjim izvajalcem storitev, s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi podatkov (npr. računovodskemu servisu, tiskarju, pošti, v določenih primerih uporabe storitve “Svetovanja”), – ti podatke obdelujejo izključno v imenu Trgovine ORTANA in za namene izvedbe storitve za Trgovino ORTANA.

Veljavnost teh informacij

Vsa pojasnila o obdelavi vaših osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo v okviru spletne trgovine www.ortana.si in ne veljajo za strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko povezav, ki jih je moč najti na www.ortana.si. Strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko teh povezav, imajo svoja določila o obdelavi osebnih podatkov, ki so lahko drugačna. Priporočamo vam, da se pred uporabo posamezne spletne strani/aplikacije seznanite z informacijami o obdelavi osebnih podatkov na teh straneh/aplikacijah.

Avtomatiziran sprejem odločitev

Naša družba posluje celovito digitalno, vendar vse odločitve v zvezi s pogodbenimi razmerji in druge odločitve s pravnimi in sorodnimi učinki sprejemamo zaposleni ob ustrezni informacijski podpori.

Vaše pravice

Ustava RS ter veljavni evropski in slovenski predpisi vam zagotavljajo vrsto pravic glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, med drugim še posebej naslednje:

 • pravica do obveščenosti o uporabi vaših osebnih podatkov
 • pravica dostopa do osebnih podatkov pomeni, da imate pravico od nas, kot upravljalca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do teh osebnih podatkov in dodatnih informacij
 • pravica do popravka pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljalec brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami, ob upoštevanju namenov obdelave, imate tudi pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave
 • pravica do izbrisa, imenovana tudi pravica do pozabe, pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljalec brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi ipd
 • pravica do omejitve obdelave pomeni pravico, da dosežete, da kot upravljalec omejimo obdelavo vaših podatkov, če oporekate točnosti podatkov ali če ste vložili ugovor, če je obdelava nezakonita, ali ni več potrebna za upravljalca, temveč za uveljavljanje , izvajanje ali obrambo vaših pravnih zahtevkov
 • pravica do prenosljivosti pomeni pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljalcu, v strukturirani, splošno uporabni in berljivi obliki, in pravico da te podatke posredujete drugemu upravljalcu, ne da bi vas pri tem karkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja)
 • pravica do ugovora pomeni, da lahko proti nekaterim vrstam obdelav vaših osebnih podatkov (javni interesi, zakoniti interesi upravljalca, nameni trženja) kadarkoli ugovarjate in moramo dokazati legitimne interese za obdelavo oziroma prenehati z obdelavo (vedno v primeru trženja)
 • pravica glede samodejne uporabe in profiliranja pomeni, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki imajo pravne ali podobne učinke v zvezi z vami, če ni nujno potrebno, predpisano ali če v to ne privolite.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij ali razčiščevanju dilem vam bomo z veseljem pomagali preko e-pošte info@ortana.si

Prav tako se na nas lahko obrnete  v primeru vprašanj, težav, pripomb glede politike zasebnosti in varovanja osebnih podatkov, preko e-pošte info@ortana.si. 

INFORMACIJE O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV IN POLITIKA VAROVANJA OSEBNIH PODATKOV 

Z vašimi osebnimi podatki ravnamo v skladu z zakonodajo, pošteno, varno in za vas pregledno. Zavedamo se svoje odgovornosti, ker ste nam osebne podatke zaupali. V nadaljevanju so navedene vse ključne informacije glede obdelave podatkov, naših obveznosti in pravic.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je lastnik spletne trgovine www.ortana.si:

ORTANA,  trgovina z ortopedskimi in medicinskimi pripomočki d.o.o,

Gorenjska c. 33C, 4240 Radovljica.

Odgovorna oseba: Ines Stanonik

Davčna številka: SI56900791

Matična številka: 5897335000

Telefon: 04 531 47 11, 041 489 595

Epošta: ortana@siol.net

Trgovina ORTANA se zavezuje k ščitenju zasebnosti uporabnikov spletne trgovine www.ortana.si ter k skrbi za optimalno tehnološko podporo tej varnosti (ZVOP-1 in GDPR).Prenos vseh osebnih podatkov je zaščiten z varnim SSL protokolom.

Kako in zakaj pridobivamo osebne podatke?

Kadar opravite nakup v spletni trgovini:


Če nakup opravite brez prijave v svoj uporabniški račun, obdelujemo le tiste podatke, ki so nujno potrebni za izvedbo vašega naročila (sklenjene pogodbe o nakupu): ime, priimek, naslov za dostavo, podatke o naročenem izdelku in plačilu ter telefonska številka in e-naslov, da vas lahko obveščamo o prejemu in obdelavi naročila. Brez teh podatkov, naročila ne moremo izvesti. Teh podatkov, razen za primer vaše morebitne reklamacije, ne obdelujemo za noben drug namen, smo jih pa na podlagi davčnih predpisov dolžni hraniti še 10 let po izdaji računa za naročen izdelek.

Če nakup opravite kot registriran uporabnik spletne trgovine www.ortana.si, podatke o vaših naročilih hranimo tudi v vašem uporabniškem profilu in jih do vašega preklica uporabljamo za spodaj navedene namene na spodaj navedenih pravnih temeljih (Podatki registriranih uporabnikov).

Podatki registriranih uporabnikov:

Z registracijo na spletni strani www.ortana.si z nami sklenete pogodbo o zagotavljanju storitev registriranim uporabnikom. S tem pridobite pravico do uporabe svojega uporabniškega profila, kjer se shranjujejo naslednji podatki:

 • podatki, ki nam jih sami posredujete ob registraciji ali kasneje ob dopolnjevanju profila;
 • če se registrirate z uporabo svojega Facebook ali Google+ računa, podatki, ki nam jih posreduje Facebook oziroma Google (zgolj e-naslov in uporabniško ime), in podatki, ki nam jih sami posredujete;
 • podatki o vaših nakupih, ki jih opravite kot registriran uporabnik;

Podatke iz vašega profila uporabljamo:

 • za avtomatsko izpolnjevanje podatkov o naročniku (ni vam treba vsakič znova izpolnjevati podatkov o naslovu za dostavo – lahko shranite tudi več naslovov in ob oddaji naročila samo izberete, na katerega želite prejeti naročeni izdelek – kadarkoli lahko dodate nov naslov, spremenite ali izbrišete starega);
 • za to, da vam lahko prikazujemo zgodovino vaših nakupov, kar vam olajša naročanje izdelkov, ki jih večkrat naročate;
 • da vam lahko pripravimo prav posebne ponudbe, ugodnosti in akcije, ki jih po e-pošti ali na domač naslov ponudimo samo registriranim uporabnikom s podobnimi nakupnimi navadami (če nam to ob registraciji ali kasneje posebej dovolite; dovoljenje lahko kadarkoli v uporabniškem profilu tudi enostavno prekličete);
 • da lahko izvajamo interne raziskave in analize, ki nam omogočajo, da zagotovimo čim kvalitetnejšo in čim ugodnejšo ponudbo v spletni trgovini za vse kupce.

V storitvi “Svetovanja”

Zbirajo se elektronski naslov, ime in priimek ter sporočilo uporabnika. Te podatke uporabljamo izključno za to, da vam lahko zagotovimo svetovanje in jih nikakor ne povezujemo z vašimi nakupi ali vašim uporabniškim profilom.

Kadar nad kontaktnim obrazcem ni navedeno izrecno opozorilo, da svetovanje izvaja zunanji izvajalec, bomo te podatke le izjemoma posredovali zunanjemu izvajalcu, da vam v našem imenu odgovori. V takšnih primerih imamo z zunanjim izvajalcem sklenjeno ustrezno pogodbo o obdelavi podatkov, s katero se zunanji izvajalec zaveže, da bo izvajal ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov pred dostopom nepooblaščenih oseb. Zunanji izvajalec bo vaše osebne podatke uporabljal izključno za namen svetovanja.

Kadar je nad kontaktnim obrazcem navedeno izrecno opozorilo, da svetovanje izvaja zunanji izvajalec, trgovina www.ortana.si, ORTANA d.o.o., nastopa izključno kot obdelovalec podatkov, saj jih v imenu in za račun zunanjega svetovalca izključno zbira in mu jih posreduje. Trgovina je v tem primeru zgolj vstopna točka za komunikacijo s ponudnikom storitve. Ko podatke prejme zunanji izvajalec, Trgovina ORTANA nad njimi nima več nadzora. Vsekakor je tudi zunanji izvajalec dolžan spoštovati veljavno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov in vaših podatkov ne sme obdelovati za druge namene kot za svetovanje, razen če ste v druge namene obdelave izrecno privolili oziroma takšno obdelavo določa zakon. Vsi dodatni podatki, ki jih uporabniki storitve “Svetovanja” na kakršenkoli način prostovoljno posredujejo zunanjim izvajalcem (na primer naslov ali telefonska številka), so stvar obravnave in varovanja s strani tega zunanjega izvajalca.

Novičnik www.ortana.si (prijava na elektronsko posredovane novice):
Na prejemanje e-Novičnika se lahko naroči kdorkoli, tako da:

 • v prijavni obrazec na spletni strani ali na Facebook strani www.ortana.si vnese svoj e-naslov;
 • ob registraciji uporabniškega profila označi kljukico v polju “Prijava na e-novice”.

Naročnikom na e-Novičnik bo Trgovina ORTANA na elektronski naslov pošiljala novice, obvestila o novih produktih, morebitnih posebnostih v zvezi s poslovanjem in aktualnih akcijah ter posebnih ponudbah.

Osebne podatke lahko Trgovina ORTANA obdeluje za namen pošiljanja e-Novičnika do preklica s strani uporabnika.

Od prejemanja e-Novičnika se lahko prejemnik kadarkoli odjavi na način, opisan v posamezni e-novici oziroma tako, da pošlje e-sporočilo na info@ortana.si ali pisno odjavo na naslov: Trgovina ORTANA, Gorenjska c. 33c, 4240 Radovljica, registrirani uporabniki pa tudi v svojem uporabniškem profilu.

Ob obisku spletne strani:


Na spletni strani www.ortana.si uporabljamo spletne piškotke. Nekatere piškotke, ki so nujni za delovanje spletne strani in njenih osnovnih funkcionalnosti, vam na računalnik naložimo takoj, ko na stran vstopite. Nekatere druge piškotke, vam naložimo le, če se s tem izrecno strinjate tako, da kliknete na potrditveno okence. 

Posredovanje podatkov tretjim osebam

Trgovina ORTANA brez izrecne predhodne privolitve uporabnika ne bo razkrila njegovih osebnih podatkov tretji osebi, razen:

 • v primeru, ko je to potrebno zaradi skladnosti s pravnimi obveznostmi, ki jih ima Trgovina ORTANA (npr. Finančni upravi in drugim državnim organom na njihovo obrazloženo pisno zahtevo v zvezi s konkretnimi postopki),
 • zunanjim izvajalcem storitev, s katerimi ima sklenjene ustrezne pogodbe o obdelavi podatkov (npr. računovodskemu servisu, tiskarju, pošti, v določenih primerih uporabe storitve “Svetovanja”), – ti podatke obdelujejo izključno v imenu Trgovine ORTANA in za namene izvedbe storitve za Trgovino ORTANA.

Veljavnost teh informacij

Vsa pojasnila o obdelavi vaših osebnih podatkov se nanašajo zgolj na uporabo v okviru spletne trgovine www.ortana.si in ne veljajo za strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko povezav, ki jih je moč najti na www.ortana.si. Strani in integrirane aplikacije, do katerih dostopate preko teh povezav, imajo svoja določila o obdelavi osebnih podatkov, ki so lahko drugačna. Priporočamo vam, da se pred uporabo posamezne spletne strani/aplikacije seznanite z informacijami o obdelavi osebnih podatkov na teh straneh/aplikacijah.

Avtomatiziran sprejem odločitev

Naša družba posluje celovito digitalno, vendar vse odločitve v zvezi s pogodbenimi razmerji in druge odločitve s pravnimi in sorodnimi učinki sprejemamo zaposleni ob ustrezni informacijski podpori.

Vaše pravice

Ustava RS ter veljavni evropski in slovenski predpisi vam zagotavljajo vrsto pravic glede zasebnosti in varstva osebnih podatkov, med drugim še posebej naslednje:

 • pravica do obveščenosti o uporabi vaših osebnih podatkov
 • pravica dostopa do osebnih podatkov pomeni, da imate pravico od nas, kot upravljalca dobiti potrditev, ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki, in kadar je temu tako, dostop do teh osebnih podatkov in dodatnih informacij
 • pravica do popravka pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljalec brez nepotrebnega odlašanja popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami, ob upoštevanju namenov obdelave, imate tudi pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov, vključno s predložitvijo dopolnilne izjave
 • pravica do izbrisa, imenovana tudi pravica do pozabe, pomeni, da imate pravico doseči, da kot upravljalec brez nepotrebnega odlašanja izbrišemo osebne podatke v zvezi z vami, če so izpolnjeni predpisani pogoji (obdelava ni več potrebna, preklic privolitve in neobstoj druge pravne podlage, utemeljen ugovor, nezakonita obdelava, izbris zahtevajo veljavni predpisi ipd
 • pravica do omejitve obdelave pomeni pravico, da dosežete, da kot upravljalec omejimo obdelavo vaših podatkov, če oporekate točnosti podatkov ali če ste vložili ugovor, če je obdelava nezakonita, ali ni več potrebna za upravljalca, temveč za uveljavljanje , izvajanje ali obrambo vaših pravnih zahtevkov
 • pravica do prenosljivosti pomeni pravico, da prejmete osebne podatke v zvezi z vami, ki ste nam jih posredovali kot upravljalcu, v strukturirani, splošno uporabni in berljivi obliki, in pravico da te podatke posredujete drugemu upravljalcu, ne da bi vas pri tem karkoli ovirali (velja za podatke, ki jih obdelujemo avtomatizirano na podlagi privolitve ali pogodbenega razmerja)
 • pravica do ugovora pomeni, da lahko proti nekaterim vrstam obdelav vaših osebnih podatkov (javni interesi, zakoniti interesi upravljalca, nameni trženja) kadarkoli ugovarjate in moramo dokazati legitimne interese za obdelavo oziroma prenehati z obdelavo (vedno v primeru trženja)
 • pravica glede samodejne uporabe in profiliranja pomeni, da za vas ne velja odločitev, ki temelji zgolj na avtomatizirani obdelavi, vključno z oblikovanjem profilov, ki imajo pravne ali podobne učinke v zvezi z vami, če ni nujno potrebno, predpisano ali če v to ne privolite.

Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij ali razčiščevanju dilem vam bomo z veseljem pomagali preko e-pošte info@ortana.si

Prav tako se na nas lahko obrnete  v primeru vprašanj, težav, pripomb glede politike zasebnosti in varovanja osebnih podatkov, preko e-pošte info@ortana.si. 

Nazaj na vrh