SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine podjetja ORTANA d.o.o., so sestavljeni skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04), priporočili Gospodarske in Trgovinske  zbornice Slovenije, splošnih kodeksov elektronskega poslovanje in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT).

Pridržujemo si pravico do sprememb pogojev.

Pogoji poslovanja določajo pogoje uporabe spletne trgovine Trgovina ORTANA (v nadaljevanju “spletna trgovina”), ki jo upravlja ORTANA d.o.o., Gorenjska c. 33C, 4240 Radovljica (v nadaljevanju “ponudnik”).

Spletna trgovina omogoča nakup prehranskih dopolnil in prehrane, medicinskih in ortopedskih pripomočkov, kozmetičnih in drugih izdelkov za osebno nego in uporabo, na daljavo. Uporabnik spletne trgovine je posameznik, ki izpolni registracijski obrazec in si s tem pridobi geslo za vstop v spletno trgovino in pravico do nakupa. Kupec je uporabnik, ki preko spletne trgovine Trgovine ORTANA opravi nakup.

Ponudnik se zavezuje, da bodo kupcu vselej dostopne naslednje informacije:

  • identiteta podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
  • kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom,
  • bistvene značilnosti blaga,
  • pogoji, stroški in možni načini dostave blaga,
  • jasno in nedvoumno določene cene
  • možni načini plačila,
  • časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
  • postopek pritožbe

Cene

Cene so izražene v EUR in vsebujejo DDV.

Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila.

Akcije veljajo do razprodaje zalog.

Akcije in posebne ponudbe se izključujejo, razen če je navedeno drugače.

Prodajalec si pridržuje pravico do spremembe cen brez predhodnega obvestila.

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba spletne trgovine Trgovine ORTANA spreminja in ažurira hitro in pogosto. Kljub izjemnemu trudu pri zagotavljanju najbolj ažurnih in točnih podatkov ponudnik na spletni trgovini Trgovine  ORTANA,  ni izključena možnost napačnega podatka o ceni ali dobavljivosti. V teh redkih primerih ali v primerih, ko se cena oz. status dobavljivosti pri dobavitelju spremeni med samo obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa oziroma mu ponudil najboljšo možnost rešitve situacije.

Vse akcije in popusti, objavljeni v spletni trgovini Trgovine  ORTANA, veljajo izključno za nakup oziroma naročila po spletu, ne pa tudi v klasični trgovini.

S ponudbo ne spodbujamo čezmernega nakupovanja in nekritične uporabe izdelkov. Ob uporabi se morate držati priporočenih odmerkov in navodil za uporabo.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika (v trenutku prejema elektronskega sporočila “Naročilo sprejeto”).

Kupoprodajna pogodba je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku v njegovem uporabniškem profilu (Moj profil).

Farmacevtska etika

Trgovina ORTANA kot upravljalec spletne trgovine Trgovina ORTANA zagotavlja dostop do strokovno usposobljenega kadra preko objavljenih kontaktnih podatkov. V primeru kontraindikacij med naročenimi izdelki si osebje, ki skrbi za izdajo, pridržuje pravico do spremembe naročila oziroma do opozorila kupca o teh kontraindikacijah. S tem si ponudnik v vsakem trenutku prizadeva delovati v dobro uporabnika.

Dodatne informacije o izdelkih lahko kupec pridobi s kontaktnim obrazcem na spletni strani Trgovine ORTANA ali preko drugih kontaktov, objavljenih na spletni strani.

Odgovornost
Trgovina ORTANA ni odgovorna za posledice uporabe izdelkov, kupljenih preko spletne trgovine  Trgovina ORTANA,, ki nastanejo zaradi uporabe, ki ni v skladu z navodili za uporabo izdelkov. Vsi podatki na spletnih straneh Trgovine ORTANA so uporabni zgolj kot vir splošnih informacij in niso nadomestilo za posvet z zdravnikom ali farmacevtom. V zvezi s svojim zdravstvenim stanjem oziroma boleznijo se obvezno obrnite na osebnega zdravnika ali farmacevta.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! 

Trgovina ORTANA ni odgovorna za motnje v poteku storitve, ki so posledica ravnanja uporabnika (npr. računalnik, okužen z virusi) ali ponudnikovih poti oziroma infrastrukture, ki jo uporablja storitev spletna trgovina (npr. izpad delovanja medmrežja).

Trgovina ORTANA deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.

Trgovina ORTANA se po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ažurnost in pravilnost podatkov na spletni trgovini Trgovina ORTANA, a se lahko kljub temu zaradi specifike poslovanja spletne trgovine, lastnosti artiklov, dostava ali cena spremenijo v tako kratkem času, da podatkov na spletni strani ni mogoče popraviti. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila oziroma sporazumno rešitev.

Trgovina ORTANA se v vsakem trenutku po svojih najboljših močeh trudi zagotavljati ustrezni slikovni material, opise in navodila izdelkov. Kljub temu so fotografije izdelkov v spletni trgovini Trgovine ORTANA simbolične, dostopni tekstovni materiali pa informativne narave in posredovani s strani proizvajalca oz. zastopnika. Kupec oziroma uporabnik mora pred uporabo prebrati in upoštevati navodila, priložena izdelku.

Na morebitne napake nas lahko uporabniki v kateremkoli trenutku opozorijo, za kar jim bomo v spletni trgovini  Trgovine ORTANA iskreno hvaležni.

Skrb za okolje

Na podlagi uredbe o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (Uredba o ravnanju z embalažo in odpadno embalažo (Uradni list RS, št. 84/06, 106/06, 110/07, 67/11, 68/11 – popr., 18/14, 57/15, 103/15, 2/16 – popr. in 35/17) vam naročenih izdelkov ne pakiramo v plastične vrečke.

V kolikor boste naročilo prevzeli osebno v Trgovini ORTANA, vas prosimo, da prinesete in uporabite  svojo vrečko. V kolikor te ne boste imeli, bi pa vrečko vseeno želeli, vam bomo ponudili in zaračunali papirno vrečko.

Pritožbe in spori

Trgovina ORTANA spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Po vseh močeh se trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@ortana.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

V skladu z zakonskimi normativi Trgovina ORTANA ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga lahko potrošnik sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS).

Trgovina ORTANA kot ponudnik, ki se ukvarja s prodajo preko spleta na območju RS, objavlja na svoji spletni strani povezavo do platforme Evropske komisije za spletno reševanje potrošniških sporov (platforma SRPS). Platforma je dosegljiva na povezavi: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Navedba ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov (ZIsRPS), Uredbe EU št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 21. maja 2013 o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2006/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Z oddajo naročila v spletni trgovini www.ortana.si se kupec strinja s splošnimi pogoji poslovanja.

Naj Vam bo kupovanje v spletni trgovini Trgovine ORTANA v užitek!

Nazaj na vrh